Ben jij, of ga jij afstuderen? Ben je op zoek naar handige tips en hulpmiddelen om deze periode te overbruggen? Je vindt ze hier!

Waar moet je beginnen?

Probeer allereerst een globaal idee te krijgen van wat het vraagstuk is: je moet dus eerst een helder beeld hebben welk vraagstuk opgelost moet worden. Zodra je dit duidelijk voor ogen hebt, ga je op onderzoek om het vraagstuk specifiek te maken en zo een probleem- en doelstelling te formuleren. Houd hierbij rekening met de volgende onderdelen: de aanleiding en context van het vraagstuk, de achtergrond, de afbakening en de relevantie. Klik hier voor meer informatie.

Structuur en indeling

Vind je het lastig om structuur aan te brengen aan je scriptie?
Op Scribbr vind je de nodige tips de mogelijke onderdelen van je scriptie en hoe je hier een duidelijke structuur in kunt aanbrengen.

Hoe kom ik aan informatie?

Maak gebruik van de middelen die je hebt. Binnen Avans zijn tal van handige hulpmiddelen (vrij) toegankelijk. Zo kun je via Xplora onder andere gebruik maken van de vele boeken, databanken en workshops die Xplora aanbiedt. Tevens kun je bij de multimediabalie diverse AV-middelen huren, opnamestudio’s reserveren of je technische vragen hier stellen. Heb je specifieke vragen over een bepaald onderwerp? Aarzel dan niet om hulp te vragen aan je docenten, grote kans dat een van je docenten een expert is op het gebied van jouw vraag! Ben je op zoek naar wetenschappelijke bronnen/publicaties? Maak dan gebruik van Google Scholar. Hier vind je een groeiende verzameling van wetenschappelijke artikelen. Via Xplora kun je een groot aantal gratis bekijken (i.p.v. betaald). Lees hier hoe dit werkt.

Bronnen

Zorg ervoor dat je overal volgens de APA-regels vermeld waar je je informatie vandaan hebt gehaald. Maar hoe weet je nou of je een bron van voldoende niveau is? Om dit te bepalen, zijn er drie zaken van belang: de bruikbaarheid, representativiteit en de betrouwbaarheid van de bron. Klik hier voor een korte en overzichtelijke uitleg.

Benieuwd wat Xplora voor jou kan betekenen?