Avans stijgt een plaats op duurzaamheidsranking hoger onderwijs

Avans stijgt een plaats op duurzaamheidsranking hoger onderwijs

 

Avans Hogeschool is vrijdag 25 mei op de zesde plaats geëindigd in de SustainaBul. Daarmee stijgt Avans een plaats op de duurzaamheidsranking voor het hoger onderwijs. Vorig jaar nam Avans de eerste plaats in onder de hogescholen. Dit jaar is het stokje overgenomen door Hogeschool Van Hall Larenstein.

Avans investeert volop in duurzaamheid in de breedste zin van het woord: het belangrijkste is studenten opleiden met bewustzijn voor mens, milieu en welvaart. Avans timmert hard aan de weg op het gebied van duurzaamheid. Zo is Avans de eerste hogeschool van Nederland die voor álle opleidingen een AISHE duurzaamheidscertificaat heeft behaald.

SustainaBul 
De SustainaBul is de duurzaamheidsranglijst voor Nederlandse universiteiten en hogescholen. Een jury beoordeelt de onderwijsinstellingen op de integratie van duurzaamheid in hun onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. En op transparantie en communicatie hierover.

De instellingen leveren bewijs over hoe duurzaam ze bezig zijn aan de initiatiefnemer achter de ranglijst, Studenten voor Morgen. De organisatie gebruikt ieder jaar nieuwe inzichten om universiteiten en hogescholen scherp te houden en ze zo weer een stapje verder te brengen.

Nationale Dag Duurzaam Hoger Onderwijs 2019 
De SustainaBul werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt, tijdens de vierde Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs. Deze werd dit jaar gehouden bij de TU Eindhoven. En volgend jaar is de eer aan Avans om deze dag te organiseren. Voor ons een extra motivatie om onze positie als beste duurzame hogeschool terug te winnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *