Oud-studenten: Avansopleiding sluit goed aan op arbeidsmarkt

Oud-studenten: Avansopleiding sluit goed aan op arbeidsmarkt

79% van de professionals die in het studiejaar 2015-2016 afstudeerden bij Avans Hogeschool vindt dat zijn opleiding aansluit bij zijn of haar huidige functie. Landelijk geldt dit voor 77% van de afgestudeerden in 2015-2016. 

Daarnaast vindt 67% van de oud-Avansstudenten dat zijn of haar opleiding een goede basis vormt om te starten op de arbeidsmarkt. Landelijk vindt 62% dit. Dit blijkt uit de HBO Monitor die jaarlijks wordt uitgezet door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt.

Over de hele linie doen hbo-afgestudeerden het weer beter dan voorgaande jaren. De werkloosheid onder hbo-afgestudeerden is voor het vierde opeenvolgende jaar gedaald, naar 3,2% in 2017.

Docenten Avans zijn succesfactor

Onder de alumni van Avans is 77% tevreden over de gevolgde opleiding. Ook zou 79% de opleiding aan familie en vrienden aanraden.Vooral docenten komen positief naar voren in het onderzoek. Oud-studenten beoordelen hun docenten bij Avans hoger dan het landelijk gemiddelde. Ze zijn onder meer tevreden over de actuele kennis van hun docenten over de beroepspraktijk, maar ook over hun inhoudsdeskundigheid en hun betrokkenheid.

HBO-Monitor

Het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt onderzoekt hoe studenten anderhalf jaar na hun afstuderen terugkijken op hun opleiding. Aan de HBO-Monitor 2017 namen bijna 24.500 studenten deel die in studiejaar 2015-2016 hun diploma haalden. Ruim 1.700 Avansstudenten vulden de enquête in.

http://www.hbomonitor.nl/nl/resultaten/kansen-op-de-arbeidsmarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *