Wat is een minor?

Binnen de opleidingen Commerciële Economie en Small Business & Retail Management, werken we met een major/minor-structuur. Gedurende je opleiding kun je in totaal 240 studiepunten behalen. Hiervan haal je er 210 in het major-gedeelte en 30 in je minor-gedeelte. 

Een minor is een programma van 20 aaneengesloten weken (1 semester). Hierin volg je een samenhangend pakket cursussen om je kennis te verbreden en je te verdiepen in een bepaald vakgebied. Door de minor kies je je eigen leerroute binnen je opleiding zodat het onderwijs nog beter aansluit op je persoonlijke interesses en ambities.

Verschillende soorten minoren

Je kunt je minor-periode helemaal naar eigen wens invullen, mits de minor van voldoende inhoudelijk niveau is. Hiervoor dien je wel zélf actief aan de slag te gaan. Ter voorbereiding organiseert de AMBM een minormarkt. Hierbij krijg je meer inhoudelijke informatie over de minoren die de AMBM aanbiedt. In principe zijn er drie soorten minoren:

Verdiepende minor:

Dit is een minor waarbij je je gaat verdiepen in één element van jouw vakgebied. Je gaat hierbij dieper in op een onderwerp dat elders in de opleiding al aan bod is gekomen. Je specialiseert je op een deelgebied van jouw vak.

Verbredende minor:

Dit is een minor waarbij je een nieuw vakgebied gaat ontdekken, waardoor je je dus verbreedt. Dit kan een onderwerp zijn dat wel bij de opleiding past, maar daarin niet (of naar jouw idee te weinig) wordt aangeboden of een onderwerp dat jouw persoonlijke interesse heeft.

Doorstroomminor:

Dit is het pre-master programma waarmee je kunt doorstromen naar één van de (éénjarige) Master-programma van Tilburg University. Deze minor (pre-master) wordt alleen in september aangeboden. De master wordt twee keer per jaar aangeboden, in september en februari. Deelname aan de doorstroomminor is enkel voorbehouden aan excellente studenten.

Je studeert CE of SBRM. Wat zijn je minor-mogelijkheden?

De AMBM biedt vier verschillende minoren aan:

Branding

Voor een merk is het heel belangrijk om zich te onderscheiden. Wist je dat een gemiddelde Nederlander per dag maar liefst 2000 merken tegenkomt? Probeer dan maar eens in op te vallen en echt in het hoofd en hart van de consument terecht te komen. Laten zien dat je er toe doet, anders bent dan anderen en dat je je eigen identiteit hebt en die ook uit durft te dragen. Dat allemaal samen is Branding!

Ondernemen

In de Minor Ondernemen staat ondernemen centraal. Ondernemen met een kansrijk idee, de onderneming die je reeds hebt gestart of ondernemen in het familiebedrijf waar je eens de scepter hoopt te zwaaien. We gebruiken daarbij de principes van The Lean Start-Up. Je schrijft een ondernemingsplan, verbreedt en verdiept je kennis en vaardigheden en ontwikkelt je ondernemerscompetenties. Kortom, de Minor Ondernemen helpt je op weg om een succesvol ondernemer te zijn binnen je eigen onderneming.

Online Marketing Strategie

Het internet speelt een belangrijke rol bij bijna iedere aankoop van producten en diensten. Veel producten worden online gekocht, bij andere producten gebeurt de oriëntatie voor een groot gedeelte online. Feit is dat een bedrijf het zich nauwelijks meer kan veroorloven om niet online aanwezig te zijn.

Als bedrijf ga je echter niet ‘zomaar’ online, er moet een gedachte achter zitten: een strategie. Er komt veel kijken bij het opzetten van een online marketing strategie, en een succesvolle uitvoering vereist commitment en resources van het bedrijf.

Er is dan ook veel vraag naar online marketing kennis. De meeste bedrijven weten namelijk wel dat internet een belangrijke factor in het aankoopproces van hun klanten is. Hoe zij het moeten inzetten is de vraag. Hoe behalen we marketing- en communicatiedoelstellingen met het middel ‘internet’? Hoe kan ik online media inzetten? Hoe zorg ik ervoor dat klanten mij online weten te vinden?

Dit is wat je in de minor Online Marketing gaat leren. De focus ligt op onderzoek en analyse, strategie, uitwerking en realisatie. Dus, hoe kom je van strategie tot de keuze van je communicatie-instrumenten en een creatieve vertaling van je boodschap. Creatief denken en doen is daarbij onontbeerlijk. Er is dan ook aandacht voor technieken en methoden om nieuwe ideeën en concepten te ontwikkelen.

Sustainable Entrepreneurship

The climate is changing and resources are depleting. Part of the solution for these problems is a switch to a more sustainable and biobased economy. Join an international group of students, lecturers, scientists and entrepreneurs, and discover the possibilities of biobased technologies and business developments.

The body of this minor consists of an multidisciplinary group project. In this group project you work for a client (governmental organization or company) that wants to become more sustainable or (further) develop and implement a biobased technology. It is the task of you and your group to come up with a technical and business plan and advice for your client. Your group will consist of four to five students with a mixture of a technical, environmental science and economic background.

 

 

Je kunt er ook voor kiezen om bij een andere Avans academie of een andere hogeschool een minor te volgen. Bekijk het totale minorenaanbod op www.kiesopmaat.nl.

Hoe schrijf ik me in voor een minor bij een andere Avans-academie?

Je kunt een minor volgen bij een andere Avans-academie, bijvoorbeeld  bij CE of SBRM Den Bosch. Vanuit AMBM kunnen we je niet inhoudelijk informeren over deze minoren; je zult zelf contact moeten opnemen met de desbetreffende minorcoordinator of bezoek de minormarkt in Den Bosch. Inschrijven doe je via OSIRIS.

Hoe schrijf ik me in voor een externe minor?

Inschrijven voor een externe minor gaat via het downloaden van de leerovereenkomst van de minor naar keuze (je maakt hiervoor een account aan op Kies op Maat). Je ondertekent zelf de overeenkomst, vervolgens zorg je via Yvette Vreugde (minoren.ambm@avans.nl) dat je toestemming krijgt van de examencommissie. Tot slot zorg je voor de derde handtekening (de gastinstelling gaat akkoord met je aanmelding. In OSIRIS geef je aan dat je een minor buiten Avans gaat volgen

  

Onder voorbehoud: je kunt de doorstroomminor volgen aan de TiU; deze vervangt de pre-master. Alleen geschikt voor excellente studenten (in 2015-2016 heeft slechts 30% van de AMBM-studenten deze minor in één keer behaald).

Bekijk hier welke UvT masters je kunt doen met CE of SBRM.

Je kunt ervoor kiezen om een minor in het buitenland te volgen. Dit kan zowel bij een partnerschool van Avans als bij een niet-partnerschool van Avans. Hier gaat echter wel een lang traject aan vooraf voordat je alles geregeld hebt. Voor alle specifieke informatie over minoren in het buitenland, hou je de Blackboard community over minoren goed in de gaten!

Contact

Vragen over de inschrijving voor je minor?

Neem contact op met Yvette Vreugde:

minoren.ambm@avans.nl

Vragen over studeren in het buitenland of over de Doorstroomminor aan de UvT?

Neem contact op met Veronique de Jong:

minoren.ambm@avans.nl